Mix de eidooiers samen met de en suiker mooi bleek en luchtig, totdat de hoeveelheid is verdubbeld, zet dit opzij.
Verwarm de melk en de helft van de slagroom tot net tegen de kook aan, draai dan het vuur laag.
Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Pureer de aardbeien en zeef deze bij het ijsmengsel. Pureer de basilicum met de olijfolie tot een mooie fijne groene olie en meng dit samen met de gepureerde aardbeien door het ijsmengsel. Voeg nu ook de balsamico azijn toe.
Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 minuten laten draaien, doe het daarna over in een diepvriesbak en laat verder bevriezen in de diepvries.
Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
Garneren
Haal het ijs zo'n half uur voordat je het wil eten, uit de diepvries.
Schep 2 tot 3 bollen ijs in een mooie ijscoupe en garneer met verse aardbeien, een paar blaadjes basilicum en een klein scheutje balsamico azijn.