Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in. Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en bak een minuutje mee met de ui.
Snijd de ansjovisjes in stukjes en voeg toe aan de pan. Bak even kort mee totdat ze beginnen te smelten. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje mee.
Blus af met een flinke scheut witte wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Laat een minuut of 5 pruttelen.
Voeg dan de gamba's en de mosselen toe. Doe het deksel op de pan en laat stomen totdat de mosselen net opengaan. Snijd ondertussen de kabeljauw in blokjes. Voeg dit toe aan de pan, doe het deksel weer terug en laat stomen totdat de mosselen helemaal open staan.
Roer er dan voorzichtig de spaghetti doorheen. Bestrooi met verse oregano, chili flakes en parmezaanse kaas.