Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de boter in een diepe soeppan en fruit deze een paar minuutjes.
Maak ondertussen de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de pan, bij de ui. Bak ook ongeveer een minuutje mee.
Schrap de wortels en snijd de uiteinden er vanaf. Snijd de wortels in pakjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook even mee.
Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en komijn toe en bak ook een minuut of 2 mee. Vul de pan aan met de groentebouillon en kook de wortels in zo'n 20 minuutjes zacht.
Snijd ondertussen de chorizo heel fijn. en bak in een pannetje (zonder boter/olie) uit totdat de chorizo lekker donker en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop ook alvast de crème fraîche los.
Pureer na 20 minuutjes koken de wortelsoep tot een mooie gladde soep. Serveer met wat crème fraîche er op en bestrooi met wat uitgebakken chorizo. Garneer met wat verse peterselie en zwarte peper.