Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Green goddess saus
Doe de Griekse yoghurt samen met de verse kruiden, de olijven en de parmezaanse kaas in de mengkom van een keukenmachine of blender.
Rasp de citroen en voeg dit samen met het sap van de citroen toe aan de overige ingrediënten in de mengkom. Maak de knoflook en de groene peper schoon. Snijd in stukjes en voeg ook toe.
Pureer tot een mooie gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Green goddess pasta
Snijd de halloumi eerst in plakjes en vervolgens in stukjes. Bak dit in een droge wokpan totdat beide kanten bruin zijn.
Maak de rode ui schoon, halveer deze en snijd in halve ringen. Bak de uienringen mee met de halloumi. Voeg vervolgens de gamba's toe en bak mee totdat ze roze zijn. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe.
Doe de pasta en de green goddess saus erbij. Roer alles goed door en bestrooi met wat chiliflakes en eventueel extra parmezaanse kaas.