3elhazelnootpastabijv. Nutella of Bonne maman (mijn favoriet)
150mlFrangelico likeur
Hazelnoot praliné
75gramhazelnoten
75gramsuiker
20mlwater
Instructies
Panna cotta
Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
Verwarm de slagroom, melk, hazelnootpasta en de suiker in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan) en de hazelnootpasta is opgelost.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef het mengsel zodat je een super egaal mengsel hebt. Voeg dan de Frangelico likeur toe en roer goed.
Giet het mengsel in 6 dessertglaasjes en laat tenminste 6 uur in de koelkast opstijven. Als je denkt dat ze te vloeibaar blijven: geen paniek, dit komt goed!
Hazelnoten praliné
Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de hazelnoten over een (met bakpapier beklede) bakplaat. Rooster de hazelnoten in zo'n 8 minuten lichtbruin.
Maak ondertussen de karamel. Verhit de suiker met het water op laag vuur langzaam totdat het mengsel begint te bubbelen (roer niet!). Laat op laag vuur bubbelen totdat de karamel mooi lichtbruin is.
Haal van het vuur en roer er de hazelnoten doorheen. Leg een velletje bakpapier klaar en giet het mengsel hierop uit. Laat uitharden en hak vervolgens grof met een scherp mes.