Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een klontje boter in een stoofpan en bak hier het vlees (eventueel in porties) in rondom bruin.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Schep het vlees uit de pan en bak de uien in hetzelfde bakvet. Maak dan de wortel schoon en rasp deze. Voeg toe aan de uien in de pan.
Maak nu ook de knoflook schoon en pers deze uit boven de pan. Roer even goed door. Voeg dan het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak nog een minuut of 2 mee.
Voeg dan de bloem toe en bak ook nog 1 minuut mee. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg het fond toe. Roer even goed door. Voeg dan de port toe en vul aan met rode wijn totdat het vlees net onder staat. Roer nog een keer alles goed door elkaar.
Voeg dan de honing, laurierblaadjes en gedroogde kruiden toe. Doe het deksel op de pan en stoof voor tenminste 4 uur onder regelmatig roeren. Haal het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus wat kan inkoken.
Snijd de chouriço in plakjes en bak in een droge koekenpan aan beide kanten mooi knapperig. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij totdat het stoofvlees klaar is.
Roer net voor het serveren de chouriço plakjes door het stoofvlees en bestrooi met wat verse koriander. Serveer met geroosterde aardappeltjes of frietjes.