Klop de eiwitten in zo'n 5 minuten tot zachte pieken met de handmixer (ik vond het met de standmixer niet zo goed gaan). Voeg vervolgens eetlepel voor eetlepel alle suiker toe.
Check of alle suiker goed is opgenomen door de eiwitten. Pak wat eiwit en wrijf dit fijn tussen je vingers, je mag geen suiker meer voelen. Is dat wel het geval, mix dan nog even door totdat je geen suiker meer voelt.
Strooi er dan de maizena en cream of tartar overheen en mix nog even door totdat dit net is opgenomen in het mengsel.
Bekleed een baklaat met bakpapier en teken 2 rondjes, met de omtrek van een groot en een kleiner bord: 1 grote en 1 kleinere (je wilt ze straks op elkaar stapelen).
Verdeel hier het opgeklopte eiwit overheen, mooi hoog. En maak in het midden een beetje een kuil, zodat hier de room straks goed in kan.
Droog dit voor 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Zet dan de oven open en laat volledig afkoelen.
Frambozenroom
Klop de mascarpone op met de mixer. Mix vervolgens de slagroom stijf met de basterdsuiker. Mix dit door de mascarpone.
Wrijf de frambozen door een fijne zeef en voeg het sap toe aan de slagroom. Spatel dit voorzichtig door elkaar.
Pavlova samenstellen
Haal de pavlova voorzichtig van het bakpapier en leg de grootste pavlova op een mooi bord of op een taartplateau, schep hier iets meer dan de helft van de room op en bestrooi met iets meer dan de helft van de frambozen en pistachenootjes
Leg hier de kleinere pavlova bovenop en verdeel daar de rest van de room overheen. Bestrooi met de rest van de pistachenootjes en frambozen. Serveer direct.