Snijd de chouriço in plakjes en pak deze in een droge koekenpan knapperig en mooi bruin. Zet opzij en bewaar het bakvet dat uit de chouriço is gekomen.
Maak de ui schoon en snipper deze. Bak in het bakvet van de chouriço glazig. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in blokjes. Voeg dit toe bij de ui en bak ook een paar minuten mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak 1 minuut mee.
Voeg dan de tomatenpuree, piri piri kruiden en gerookt paprikapoeder toe. Bak ook een minuut of 2 mee. Blus af met de witte port en voeg dan de rijst en bouillon toe. Roer alles goed door. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de rijst in 15 tot 20 minuten gaar koken. Proef af en toe of de rijst al gaar is.
Roer de chouriço door de rijst. En garneer met de verse koriander.