Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan en fruit hier de sjalot ongeveer 5 minuutjes in.
Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in kleine stukjes. Bak deze ongeveer 1 minuutje mee met de sjalotten.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit bij de sjalotten en bak ook 1 minuutje mee. Voeg 1 tl trassie toe en bak mee totdat deze gesmolten is.
Voeg vervolgens de gamba's toe en bak ze mee totdat ze nét roze zijn.
Voeg dan de ketjap manis, 50 ml water, ketjap asin, palmsuiker en het citroensap toe. Roer even goed door.
Roer dan apart in een kommetje 1 el maizena met 2 el water tot een ondoorzichtig papje. Voeg dit toe aan de saus in de pan en roer goed door. De saus wordt nu wat dikker en glanzender.
Serveer met lontong of witte rijst, (zoetzure) komkommer en rempejeh.