Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
Mix er dan zoveel kleurstof doorheen totdat je een mooie dieprode kleur hebt. En voeg ook het vanille extract toe.
Mix er dan de bloem, het bakpoeder, cacao en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar.
Breek de oreo's in stukjes en houd een kwart achter voor later. Hak de witte chocolade grof en meng dit samen met driekwart van de oreo's door het deeg.
Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, vouw ze dan wel om zodat ze niet in de cookie bar waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 15 tot 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Monchou vulling
Prak eerst alle ingrediënten voor de vulling met een vork door elkaar. Mix het vervolgens mooi smeuïg met de mixer en doe het over in een spuitzak.
Druk de spuitmond in de cookiebar (als deze net uit de oven is) en spuit er vulling in totdat de bovenkant van de cookiebar wat omhoog komt. Doe dit op verschillende plekken in de cookie bar totdat de vulling op is.
Druk vervolgens de achtergehouden stukjes oreo bovenin de cookie bar. Laat in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur en zet de cookiebar daarna nog ongeveer 1 uur in de koelkast. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.