Leg de loempiavellen uit de diepvries. Bereid de glasnoedels (of vermicelli) volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Vulling maken
Bak het rundergehakt rul in een grote wokpan en breng op smaak met peper en zout.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak totdat ze glazig zijn.
Maak de rode peper schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
Maak vervolgens de gember schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ook 1 minuutje mee.
Schrap de winterpeen en snijd de wortel in heel kleine blokjes. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
Maak dan de knoflook schoon, snipper of pers deze en voeg ook toe aan de pan. Bak 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomantepuree toe en bak ook een paar minuten mee. Voeg dan de taugé en de doperwten toe en roer even goed door.
Breng alles dan op smaak met de donkere sojasaus, kaneel, steranijs, citroensap, vissaus en palmsuiker. Roer alles even goed door.
Knip de glasnoedels in stukjes, en knip er ook de verse koriander boven. Roer alles goed door elkaar en zet het gas uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht)
Loempiataart samenstellen
Smelt de boter in een pannetje. Smeer met een kwastje een ronde (quiche)vorm in.
Trek voorzichtig de loempiavellen velletje voor velletje van elkaar en bekleed hier de ovenschaal mee (Let op! Zorg dat er voldoende over de rand hangt zodat je de loempiataart straks ook bovenop dicht kunt vouwen). Bestrijk elk velletje telkens tussendoor met de gesmolten boter.
Werk in een waaierpatroon waarbij de velletjes elkaar telkens half overlappen. Doe dit totdat je 2 lagen hebt en bestrijk elk velletje met de gesmolten boter.
Doe dan de vulling in het deeg en vouw het deeg dicht. Bestrijk nog eens goed met de gesmolten boter.
Bak de loempiataart 30 minuten in de voorverwarmde oven of totdat deze mooi bruin en krokant is van boven.
Haal de loempiataart uit de oven. Nu gaan we 'm uit de schaal halen. Pak een bord dat net iets groter is dan de ovenschaal, en een theedoek. Leg de theedoek op de loempiataart (dit zorgt ervoor dat je deeg niet kapotgaat) en leg het bord ondersteboven op de theedoek. Leg één hand op de onderkant van het bord en één hand op de onderkant van de ovenschaal (let op! warm). Draai het om en zo haal je de loempiataart uit de ovenschaal.