Snijd het spek in kleine blokjes en bak dit in een droge koekenpan mooi krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier
Maak de sjalot schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak hier de sjalot een paar minuten in aan.
Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de sjalot in de pan. Bak ook 1 minuut mee.
Voeg dan het mosterdzaad, de kurkuma, mosterd, honing en witte peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 3 minuutjes,
Blus af met het bier en roer totdat je een dikke roux hebt. Voeg dan langzaam de kippenbouillon toe en roer goed door totdat je een mooie, net wat dikkere soep hebt.
Is je soep nog te dun? Dan kun je 'm wat langer op laten staan. Hoe langer je 'm op laat staan, hoe dikker de soep wordt.
Maak af met een scheutje room, strooi de spekjes er overheen en maak af met wat verse peterselie.