Verwarm de melk in de magnetron (of in een pannetje) tot lauwwarm. Doe de lauwwarme melk met 1 eetlepel suiker en de gedroogde gist in een grote mengkom en roer even goed door met een vork. Laat dit zo'n 10 minuten staan totdat er een schuimlaagje bovenop komt. Gaat het niet schuimen? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je melk te heet. Begin in dat geval opnieuw.
Voeg de bloem en olijfolie toe en kneed zo'n 10 minuten op middelhoge snelheid in de keukenmachine met de deeghaak.
Voeg na 10 minuten kneden het zout toe en kneed nog 5 minuten door.
Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen tot het in hoeveelheid is verdubbeld.
Pestorolls maken
Bestrooi je aanrechtblad flink met bloem en rol het deeg hierop uit tot een mooie dunnen vierkante plan.
Bestrijk deze met pesto. Je wil een laagje op het volledige deeg, maar wellicht heb je niet alle pesto nodig.
Rol de deeglap zo strak mogelijk op. Knijp de uiteinden dicht en leg het deeg met de naad onder op het aanrechtblad.
Zet 1 of 2 ovenschalen klaar. Snijd plakjes van een centimeter of vijf van het opgerolde deeg af en leg deze plat in de ovenschaal. Houd voldoende ruimte tussen de broodjes, deze worden nog groter.
Dek ze af met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen totdat ze weer in volume zijn verdubbeld.
Verwarm dan de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in 25 tot 30 minuten mooi bruin.
Bestrijk de broodjes met wat olijfolie of gesmolten boter en dek af met een theedoek.