1verpakkingmini mozarella bolletjes(met die van de Lidl had ik precies genoeg)
1zakjegeraspte mozzarella
Cherrytomatensaus
scheutjeolijfolie
1ui
3teentjesknoflook
500gramcherrytomaatjes
0,5potjezongedroogde tomaatjes
2elwitte balsamico azijn
bosjeverse basilicum
zout en peper
Gehaktballen paneren
bloem
eiwit
paneermeel
Pasta
300gramtagliatelle of papardelle
Instructies
Kipgehaktballen
Snijd de zongedroogde tomaatjes voor de kipgehaktballen in heel kleine stukjes. Rasp de parmezaanse kaas.
Meng het kipgehakt met de kruiden, zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en het paneermeel. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout. Kneed door totdat alles net gemengd is.
Bak een proefballetje om te checken of de smaken goed zijn. Is het gehakt nog wat flauw? Voeg dan nog wat zout en peper toe.
Gehaktballen vullen
Verdeel het gehakt in ongeveer 12 even grote stukjes. Pak 1 stukje en rol hier een bolletje van. Druk het wat plat en leg het in je handpalm.
Leg in het midden ongeveer een theelepel geraspte mozzarella, leg hier een mini mozzarella op en dek af met nog een theelepel geraspte mozzarella. Vouw het gehakt dicht rondom de mozzarella en maak er een gehaktbal van.
Doe dit tot al het gehakt op is. Dek de gehaktballen af en zet ze in de koelkast.
Cherrytomatensaus
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de olijfolie in een (wok)pan en fruit hier de ui eventjes in aan, totdat deze nét glazig is. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg vervolgens toe aan de pan.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe aan de pan. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg ook toe. Voeg de witte balsamico azijn toe en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen totdat de tomaatjes nét uit elkaar vallen.
Breng de saus op smaak met peper en zout en snijd de verse basilicum fijn. Roer dit ook door de saus.
Doe het deksel op de saus en houd warm.
Gehaktballen paneren en frituren
Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie of vloeibare frituurolie tot 160 graden. Ondertussen ga je de gehaktballen paneren.
Zet 3 diepe borden of kommen klaar. Vul de eerste met bloem, de 2e met eiwit en de 3e met paneermeel.
Haal de gehaktballen 1-voor-1 eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Zorg dat de gehaktballen rondom goed bedekt zijn. Doe dit met alle gehaktballen.
Frituur de gehaktballen in porties mooi bruin in zo'n 8 minuten. Eventueel kun je er eentje doormidden snijden om te kijken of het gehakt gaar is.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Serveer de gehaktballen met verse pasta en de cherrytomatensaus.