Snijd de chouriço in plakjes en doe dit samen met de port in een steelpannetje totdat de chouriço net onder staat. Kook ongeveer 45 minuten.
Maak ondertussen de ui schoon en snijd in ringen.
Verhit de boter in een platte koekenpan en smoor hier de uien in totdat ze mooi zacht zijn (ongeveer 20 minuten). Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de gekookte chouriço en de port (waarin je het hebt gekookt) toe en smoor totdat de saus wat dikker is en mooi aan de chouriço blijft plakken.
Geroosterde aardappeltjes
Snijd ondertussen de aardappeltjes in partjes en meng dit met een scheut olijfolie en een flinke snuf paprikapoeder, peper en zout.
Rooster de aardappeltjes in de airfryer in zo'n 20 minuten mooi krokant. Je kunt ze ook in de oven roosteren, houd dan een oventijd aan van zo'n 45 minuten.
Ribeye steaks
Zorg dat de ribeye steaks op kamertemperatuur zijn en kruid ze rondom goed met peper en zout.
Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren braadpan totdat deze begint te schuimen.
Bak de ribeye steaks aan één kant totdat de bruining aan de zijkant ongeveer tot op de helft is opgetrokken.
Draai de ribeye steaks om en bak nog 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Duw in geval van twijfel zachtjes bovenop de steak. Voor medium rare moet dit aanvoelen als de muis van je hand (onder je duim aan de binnenkant van je hand)
Laat de ribeye steaks 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak in plakjes. Verdeel daar de chouriço met de saus overheen en bestrooi met wat verse koriander. Serveer met de aardappeltjes.
Serveer er eventueel een Portugese rauwkost salade bij.