Verhit een scheutje olijfolie in een grote platte paellapan. Kruid de kipkluifjes rondom ruim met peper, zout en paprikapoeder.
Bak de kipkluifjes vervolgens rondom bruin in pan.
Haal het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in plakjes. Bak deze mee met de kipkluifjes totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
Maak de ui schoon en snipper deze. Bak mee totdat deze glazig is. Maak de knoflook schoon, snijd in plakjes en bak ook 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje of 2 mee.
Maak de tomaat schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak mee totdat deze uit elkaar begint te vallen.
Blus af met een flinke scheut witte wijn en voeg dan ook de kippenbouillon en saffraan toe. Breng dit aan de kook.
Roer er dan de paellarijst doorheen. Verdeel de kipkluifjes en de chorizo zo gelijkmatig mogelijk over de pan. Vanaf dit moment ga je niet meer roeren! Zodat je zo'n heerlijke krokante korst op de bodem krijgt.
Laat zo'n 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur (met het deksel op de pan) totdat je een beetje putjes begint te zien tussen de rijst.
Zet het vuur laag en laat nog zo'n 10 minuutjes zachtjes doorgaren. Proef of de korrels gaar zijn. Als deze nét niet meer hard zijn haal je de pan van het fornuis, dek je deze af en laat je het nog 10 minuten staan.