Kook de gnocchi in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en zet opzij. Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snijd het spek in blokjes en bak dit in een flinke klont boter mooi bruin en krokant.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek in de pan en bak mee tot glazig.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Bak mee met het spek totdat ze nét gaar zijn.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Roer alles goed door elkaar, voeg dan de bloem toe en bak dit nog zo'n 4 minuten.
Blus af met de wijn en voeg de room, truffeltapenade en geraspte mozzarella toe. Roer goed door en breng op smaak met verse oregano, chiliflakes, peper (en eventueel zout).
Roer er dan de gnocchi doorheen en doe over in een ovenschaal. Verdeel hier eerst mozzarella, dan panko en dan geraspte parmezaan overheen. Grill in de oven totdat de gratinlaag mooi bruin is.