200gramrauwe zalmzo vers mogelijk (liefst sashimi kwaliteit)
10rijstvellen
Serveer met
wasabinootjes
Japanse sojasaus
Instructies
Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spring roll vulling
Maak de avocado schoon en snijd in plakjes. Maak de komkommer schoon en snijd deze in halve plakjes.
Kook de sojaboontjes (als je ongekookte hebt). Doe alle groenten in een apart kommetje.
Snijd de zalm in mooie dunne plakjes, net zoals sashimi.
Spring rolls maken
Week 1 rijstvel in het warme water totdat deze zacht is, maar eigenlijk nog te stevig aanvoelt om te eten (deze wordt nog zachter). Leg dan het vel op de theedoek.
Verdeel hier de ingrediënten over, zorg dat je aan de zijkanten nog voldoende ruimte hebt om de spring roll te vouwen. En leg de vulling in een dun rijtje vooraan je vel.
Begin met de sushirijst, verdeel daar de overige ingrediënten over en eindig met de zalm, leg deze net achter de rest van de vulling zodat je deze straks mooi bovenop kunt rollen.
Vouw het rijstvel over het eerste deel van de vulling (nog niet over dezalm), vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan verder (over de zalm) en rol zo strak mogelijk totdat de spring roll dicht zit. Doe dit met alle rijstvellen totdat de rijstvellen en de vulling op zijn.
Serveer de spring rolls met Japanse sojasaus en strooi er wat fijngehakte wasabi nootjes overheen