2kleine blikjessardientjes op olie (evt. met citroen)of 1 groot blik
Garnering
handjevolgepelde ongezouten pistachenootjes
extra parmezaanse kaas
citroensap
Instructies
Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Verhit een flinke klont boter in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en fruit een paar minuutjes aan.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 - 2 minuten mee totdat de knoflook zacht is.
Blus dit af met een glas witte wijn (serveer de rest van de fles bij het eten).
Voeg de kookroom met de geraspte parmezaanse kaas tot en laat op middelhoog vuur pruttelen zodat de saus wat inkookt.
Rasp hier de schil van de 2 citroenen bij en roer goed door. Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af (bewaar wat van het pastawater). Roer de spaghetti door de saus en roer goed door totdat de saus mooi aan de pasta blijft hangen.
Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe. Is de saus te dun, laat 'm dan nog even pruttelen zodat ie wat indikt.
Roer er de sardientjes doorheen en verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met wat grofgehakte pistachenootjes, extra parmezaanse kaas en knijp er de citroenen over uit voor een extra frisse smaak!