Klop de boter met de suiker tot een mooi romig mengsel. Dit kan wel zo'n 5 minuutjes duren.
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig opgenomen is in het beslag.
Mix dan de karnemelk, het vanille extract en het citroensap er doorheen. Voeg vervolgens zoveel rode kleurstof toe totdat je beslag knalrood is.
Mix dan de bloem, baksoda, cacao en het mespunt zout door het beslag totdat je een mooi smeuïg taartbeslag hebt.
Vet 2 ronde taartvormen in en verdeel het beslag over deze 2 vormen. Bak de taarten in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Check eventueel of de taart gaar is door een satéprikker in de taart te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Anders kun je ze nog 5 minuutjes langer bakken.
Laat de taarten volledig afkoelen
Monchou frosting
Klop de boter in 5 minuten mooi luchting (met de mixer). Mix er dan de monchou even kort doorheen. Voeg dan tijdens het kloppen telkens een beetje poedersuiker toe totdat je alle poedersuiker hebt toegevoegd.
Mix er dan nog het vanille extract doorheen en zet de frosting even in de koelkast totdat ie net wat steviger is.
Red velvet taart samenstellen
Leg 1 ronde red velvet cake op een taartplateau. Bestrijk deze met (ongeveer een kwart tot een derde van) de monchou frosting.
Leg er dan de tweede ronde red velvet cake op en druk een klein beetje aan. Verdeel de rest van de frosting over en rondom de taart.
Versier de taart eventueel nog met leuke hartjes of bloemetjes.
Notities
Omdat er roomkaas in de vulling zit, kun je de red velvet taart het beste zo snel mogelijk opeten of goed afgesloten bewaren in de koelkast. Nadeel daarvan is wel dat de taart wat droog kan worden, zo snel mogelijk opeten dus!