Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Homemade crispy chili oil
Gang
Bijgerechten
Keuken
China
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
1
flinke pot
Auteur
Eviekookt
Equipment
Grote pot
Ingrediënten
500
ml
zonnebloemolie
2
kaneelstokjes
2
stukken
steranaijs
4
kardemompeulen
gekneusd
1
sjalot
8
teentjes
knoflook
flink stuk
gember
80
gram
chiliflakes
1
tl
vetsin
2
el
gemalen zwarte peper
2
el
sesamzaadjes
50
gram
fijngehakte gezouten pinda's
30
ml
donkere sojasaus
Instructies
Verhit de olie samen met de kaneelstokjes, steranijs en kardemompeulen tot 180 graden.
Maak ondertussen de sjalot schoon en snipper deze heel fijn. Zet apart. Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Zet ook apart.
Maak de gember schoon en rasp deze. Meng dit met de chiliflakes, zwarte peper, vetsin, sesamzaadjes en fijngehakte pinda's. Zet opzij.
Als de olie de 180 graden heeft bereikt, schep er dan de kaneelstokjes, steranijs en kardemompeulen met en schuimspaan uit.
Frituur de sjalot in de olie totdat deze nét verkleurt. Voeg dan de knoflook toe en frituur deze ook 1 minuutje mee.
Zet het gas uit. Voeg nu de overige ingrediënten (die je al hebt gemengd) toe aan de hete olie en roer goed door.
Voeg de sojasaus toe als de olie niet meer borrelt.
Doe over in een grote pot en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar in de koelkast.
Notities
Lekker bij noodles, rijst, komkommersalade of waar je het allemaal maar bij kunt verzinnen!