Snijd de chouriço worst in plakjes en bak deze mooi bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de gamba's in het bakvet van de chouriço totdat ze nét roze zijn. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Portugese salade
Halveer de cherrytomaatjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Maak de avocado schoon en snijd deze in stukjes.
Snijd ook de komkommer in stukjes en de pepers in ringetjes. Meng alle groenten voor de salade door elkaar met wat in stukjes geknipte koriander.
Dressing
Meng voor de dressing alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Croutons
Snijd het stokbroodje in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Doe hier de stukjes stokbrood in en bestrooi met peper, zout en piri piri kruiden (of paprikapoeder). Schep regelmatig om en bak totdat de croutons mooi krokant zijn.
Salade samenstellen
Verdeel de groenten over 4 borden. Sprenkel hier wat van de dressing overheen. Verdeel vervolgens de chouriço, gamba's en croutons over de borden.