1entrecote van ongeveer 300 gramop kamertemperatuur
100gramtaugé
zout en peper
chiliflakes(optioneel)
Instructies
Meng de inhoud van de zakjes A en B met 1 liter water. Roer goed en breng aan de kook.
Maak ondertussen de paksoi schoon. Snijd de stengels los van elkaar en leg deze alvast in een stoommandje.
Voeg de vissaus en het limoensap toe aan de bouillon en roer even goed door. Voeg de noodles toe en kook in 7 minuten gaar. Zet het stoommandje boven de noodles en stoom de paksoi in 7 minuten gaar. Kook ondertussen ook het eitje in 7 minuten mooi zacht.
Kruid de entrecote rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een gietijzeren (of braad) pan.
Bak de entrecote op middelhoog vuur. Draai de entrecote om als de bruining aan de zijkant tot ongeveer halverwege is opgetrokken. Bak ook nog een paar minuutjes op de andere kant. De entrecote is nog mooi rood van binnen als je er op drukt en het vlees terugveert zoals de muis van je hand (stuk onder je duim)
Laat de entrecote eventjes rusten onder aluminiumfolie.
Laksa noodles samenstellen
Verdeel de noodles over 2 kommen en verdeel hier ook de laksa soep overheen.
Leg er dan de paksoi en taugé bovenop. Snijd het eitje doormidden en leg deze ook op de laksa.
Snijd de entrecote in plakjes en verdeel deze over de laksa noodles. Strooi hier nog wat chiliflakes overheen (als je van spicy houdt) en eet smakelijk!