Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Noodles in amandelsaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Indonesië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
noodles
1
rode ui
scheutje
zonnebloemolie
250
gram
sugarsnaps
4
lente uitjes
100
gram
geraspte wortel
200
gram
taugé
1
komkommer
3
el
amandelpasta
2
el
ketjap manis
1
el
ketjep asin
4
eieren
gezouten amandelen
Instructies
Kook de noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de eieren in 8 minuutjes nét hard.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de ui in aan.
Maak de sugarsnaps schoon en bak deze even mee totdat ze nog wel knapperig zijn, maar ook gaar. Proef vooral!
Snijd de lente uitjes in ringetjes en bak deze ook even mee.
Voeg de geraspte wortel en de taugé toe. Roer dit samen met de amandelpasta, ketjap manis en ketjap asin door elkaar.
Roer er de noodles doorheen en houd warm.
Snijd de komkommer in halve plakjes en roer deze ook door de noodles heen.
Verdeel de noodles over 4 kommen. Snijd de eitjes doormidden en leg deze op de noodles. Bestrooi met wat gezouten amandelen.