Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Saffraan tagliatelle met rivierkreeftjes
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
13
minuten
minuten
Totale tijd
28
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
klonte
boter
2
sjalotjes
5
teentjes
knoflook
200
ml
kookroom
60
gram
parmezaanse kaas
(geraspt)
peper en zout
flinke snuf
saffraan
200
gram
rivierkreeftjes
300
gram
verse tagliatelle
bosje
verse peterselie
extra parmezaanse kaas
Instructies
Verhit een klontje boter in een grote wokpan.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit ze in de gesmolten boter totdat ze zacht zijn.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 2 minuutjes (op laag vuur) mee.
Voeg de kookroom en geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door totdat je een mooie roomsaus hebt.
Voeg de saffraan toe en breng op smaak met peper en zout (goed proeven).
Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet de pasta af en roer de tagliatelle samen met de rivierkreeftjes door de pastasaus.
Garneer je pasta met verse peterselie en extra parmezaanse kaas.