300gramkorte pastabijv. orecchiette of pipe rigate
Pistache pesto
40gramongezouten gepelde pistache nootjes
1klein teentjeknoflook
flinke bosverse basilicum
20gramgeraspte parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper
Courgette pasta
1ui
scheutjeolijfolie
1courgette
4teentjesknoflook
300grammortadellain plakjes
Garnering
gepelde ongezouten pistachenootjes
parmezaanse kaas
Instructies
Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking
Pistache pesto maken
Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Maal samen met alle ingrediënten voor de pesto grof in een keukenmachine. Gebruik zoveel olie totdat je een mooie vettige pesto krijgt en breng op smaak met peper en zout. Zet de pesto even opzij.
Courgette pasta
Maak de ui schoon en snipper deze
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan totdat deze net glazig is.
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak even mee totdat de courgette net gaar is.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
Roer de pesto en de pasta door de courgette heen, houd warm op laag vuur met het deksel op de pan.
Snijd de mortadella in stukjes en roer dit door de pasta heen.
Garneer met extra pistache nootjes en parmezaanse kaas!