Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kabeljauw gratin in tomatensaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
2
sjalotten
scheutje
olijfolie
6
teentjes
knoflook
4
ansjovisfiletjes
700
gram
romatomaten
scheut
witte wijn
1
el
gedroogde oregano
of een bosje verse oregano
scheutje
kookroom
4
kabeljauwfilets
zout en peper
1
zakje
geraspte mozzarella
Instructies
Verwarm de oven op de grillstand voor op 200 graden
Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
Verhit een scheutje olijfolie in een ovenvaste pan waar ook de kabeljauwfilets (naast elkaar) in passen.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een minuutje mee.
Snijd de ansjovisjes fijn en voeg deze ook toe aan de pan. Bak mee totdat ze beginnen te smelten.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer even goed door en laat op middelhoog vuur een paar minuutjes pruttelen.
Blus af met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de oregano en de kookroom toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Kruid de kabeljauwfilets rondom ook met peper en zout. Leg ze in de pan, in de saus.
Bestrooi de kabeljauw met de geraspte mozzarella. Gratineer de vis in de oven totdat de kaas gesmolten en een beetje bruin is.
Serveer met versgebakken brood of pasta, en een frisse salade.