Maak de sjalotten, knoflook en rode peper schoon en hak in grove stukken. Snijd het wit van het citroengras in ringen. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en maal fijn tot een mooie currypasta. Voeg peper en zout naar smaak toe. Bereid de pandanrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan en bak de currypasta een paar minuutjes totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg vervolgens de kokosmelk, ketjap, sojasuas, suiker, vissaus, limoenblaadjes, runderbouillonblok, santen en keukentamarinde toe en roer goed door elkaar. Snijd de aardappels in hapklare stukken en voeg deze ook toe. Laat dit nu ongeveer 20 minuten pruttelen.
Bak na 15 minuten de biefstuk en garnalen met wat zout en peper heel kort in wat olie. Beiden moeten net gaar zijn. De biefstuk dus lichtbruin en de garnalen net roze. Roer dit door de curry en dien op met de rijst.