olijfolieof gebruik de olie van de zongedroogde tomaten
Instructies
Kook de pasta al dente in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon en snipper deze. Bak de ui en knoflook in een klein beetje olie totdat de ui glazig is.
Snijd het spek in blokjes en voeg dit toe. Bak deze mee totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.
Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en voeg dit toe aan de saus in de pan. Roer er nu ook de sambal doorheen.
Rode pesto
Maak ondertussen de pesto door de zongedroogde tomaatjes, een paar takjes basilicum, de pijnboompitten, de geraspte parmezaanse kaas en 1 teentje knoflook met een flinke scheut olie en wat peper en zout naar smaak grof te malen in de keukenmachine tot een grove pesto.
Is de pesto te dik? Voeg dan nog wat olijfolie toe. Is de pesto niet smaakvol genoeg? Voeg dan nog wat zout en parmezaanse kaas toe.
Pittige pasta
Roer de pesto door de saus heen, giet er een flinke scheut kookroom bij en voeg de gekookte pasta toe. Roer alles nog even goed door elkaar.
Serveer met een frisse Italiaanse salade met bijv. wat tomaatjes, avocado en mozzarella. En garneer de pasta eventueel met nog wat extra parmezaanse kaas.