Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout, peper en gedroogde oregano.
Rooster de tomaatjes in de oven totdat ze nét beginnen te scheuren. Dit duurt zo'n 15 tot 20 minuutjes.
Tagliata di menzo
Dep de steaks droog en kruid flink met zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak hier de steaks in. Bak ze op één kant totdat de garing van de buitenkant tot ongeveer halverwege is opgetrokken. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de dikte van de steak.
Draai de steaks om en bak ze vervolgens net zo lang aan de andere kant. Nu zijn ze nog mooi rood van binnen. Voor medium rare moet de steak net zo terugveren als de muis van je hand - het stuk van je hand onder je duim (als je er op drukt met je vinger).
Laat de steaks 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
Walnootpesto maken
Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Maal de basilicum in de keukenmachine grof, samen met de walnoten, knoflook, wat geraspte parmezaanse kaas en wat olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Je hebt zoveel olijfolie nodig totdat je een mooie smeuïge pesto hebt.
Borden opmaken
Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel hier wat parmezaanse kaas flakes en balsamico dressing overheen.
Snijd de burrata in vieren en verdeel dit over de borden.
Snijd het vlees in plakjes en verdeel dit over de borden. Verdeel hier wat van de pesto overheen.
Leg op elk bord een takje cherrytomaatjes en geniet!