Maak de rode peper, knoflook en gember schoon en maal alle ingrediënten voor de marinade fijn in een keukenmachine (of met de vijzel). Wrijf hier de rosbief mee in en zet dit opzij totdat je het nodig hebt.
Dressing
Maak de rode peper en de knoflook schoon en snijd deze heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer goed door. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
Salade
Schaaf de komkommer in mooie lange linten met de kaasschaaf of dunschiller. Snijd de tomaatjes in partjes en de lente ui in dunne ringetjes. Verdeel de sla, taugé, komkommer, tomaatjes en lente ui over één grote schaal of 4 kommen/borden.
Verhit een grillpan tot een goede grilltemperatuur. Hoe heter je grillt, hoe mooiere grillstrepen je krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op de barbecue doen. Grill de rosbief aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Zet opzij en laat tenminste 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de rosbief daarna in mooie plakken. Garneer de salade met de verse koriander en gezouten pinda's.