Go Back
Pastasalade met cantaloup meloen, parmaham, mozzarella en pecannoten
Afdrukken

Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Italiƫ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gram korte pasta bijv. penne, pipe rigate of rigatoni
  • 1 cantaloup meloen
  • 150 gram veldsla
  • 100 gram parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 flinke handvol pecannoten
  • 4 el goede olijfolie
  • 2 el goede balsamico azijn
  • zwarte peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af onder koud water. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Maak vervolgens de cantaloup schoon en snijd in kleine stukjes. Rol de plakjes parmaham op en snijd in smalle rolletjes. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en hak de noten fijn.
  • Meng vervolgens de pasta, sla, ham, mozzarella en de meloen door elkaar in een grote kom. Meng in een apart kommetje de olie met de balsamico. Kruid de salade met wat versgemalen peper en serveer met de dressing en de nootjes.