Go Back
Mac'n cheese met bacon, cheddar, mozzarella en oude kaas
Afdrukken

Mac'n cheese met bacon en cheddar

Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerika
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram macaroni
  • 1 klontje boter
  • 200 gram bacon in reepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • peper
  • verse peterselie

Instructies

  • Kook de macaroni al dente in ruim gezouten water volgens de verpakking. Verwarm een klontje boter in een wokpan. Snipper de ui en de knoflook en bak dit 2 minuutjes. Voeg nu de baconreepjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten. Verwarm in een andere (diepe) pan 2 el boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Bak de bloem een paar minuutjes totdat deze gaar is.
  • Voeg nu de melk beetje bij beetje toe en roer goed door totdat je geen klontjes meer ziet. Voeg nu alle kaas toe en roer goed door tot een mooie dikke en romige saus. Roer vervolgens de macaroni en het baconmengsel door de kaassaus heen en roer goed. Roer er nog wat gemalen zwarte peper er verse peterselie doorheen.