Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Ik gebruikte hiervoor basmatirijst. Snipper ondertussen 1 rode ui en 2 teentjes knoflook. Bak dit in een klein scheutje olijfolie totdat de ui net gaar is. Snijd de olijven, feta en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. En rooster de pijnboompitjes. Roer dit, samen met de rijst door het uimengsel in de pan en kruid goed met peper, zout en oregano. Vul hier de inktvissen mee en steek ze dicht met een prikker
Snipper voor de saus de overige 2 uien en teentjes knoflook en fruit deze ook een paar minuutjes in een scheutje olijfolie. Snijd de tomaten grof en voeg deze toe aan de pan. Voeg nu ook de laurierblaadjes, kaneel en rode wijn toe en kruid goed met peper en zout (naar smaak). Roer dit ongeveer 5 minuutjes door totdat de tomaat wat zachter is. Leg er nu de inktvisjes in en gaar ze 3 tot 5 minuutjes aan beide kanten. Lekker met wat overgebleven vulling (als je dat hebt), een salade en wat brood om in de saus te dopen.