2elgedroogde groene kruidenbijv. oregano, rozemarijn, peterselie, basilicum, etc.
2elzongedroogde tomaten
4elkalamata olijven
Instructies
Kerf de kip rondom in met een scherp mes. Wrijf de drumsticks vervolgens goed in met het paprikapoeder, de komijn en wat peper en zout (naar smaak). Verwarm een klont(je) boter in een diepe stoofpan en braad hierin de drumsticks rondom bruin. Maak ondertussen de ui en knoflook schoon en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten mee. Snijd de plakken parmaham in stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de kaneel ten tomatenpuree toe en bak dit ook een paar minuutjes mee. Voeg dan het blik tomaten en de runderbouillon toe. Roer goed en voeg de zongedroogde tomaten, olijven en groene kruiden toe. Doe het deksel op de pan en stoof het gerecht 45 minuten tot een uur. Verwijder het deksel en laat de saus nog ongeveer 15 tot 30 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Serveer met een pasta naar eigen keuze.