Go Back
Gele curry met noedels, tomaatjes, babymais en courgette
Afdrukken

Gele curry met veel groenten uit Thailand

Gang Hoofdgerechten
Keuken Thailand
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Currypasta

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember (van ongeveer 3 cm)
  • 2 stukjes verse kurkuma (of 1 extra el kurkuma)
  • 3 stengels citroengras
  • 1 gele of rode peper
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • zonnebloemolie
  • zout en peper

Gele curry

  • 400 gram noedels
  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 1 courgette
  • 1 blik kokosmelk
  • 3 kaffir limoenblaadjes
  • 1 blik babymais à 425 gram
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • halve verse ananas
  • 2 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • verse koriander
  • gezouten pinda's

Instructies

Currypasta

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en hak ze grof. Schil de gember en kurkuma en snijd deze ook in grove stukken. Maak de stengels citroengras schoon en snijd het witte deel in ringetjes. Maak de peper schoon en snijd deze ook grof. Maal vervolgens alles, met de kurkuma, komijn, wat zout en peper naar smaak, fijn in de keukenmachine en voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta currypasta hebt.

Gele curry

  • Snipper de sjalot en fruit deze in een laagje zonnebloemolie in een diepe stoofpan. Snijd de courgette in blokjes en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de gele currypasta toe en bak deze ook een paar minuutjes mee. Roer nu de kokosmelk en de limoenblaadjes door het de groenten in de pan. Kook de noedels volgens de verpakking in ruim gezouten water gaar.
  • Laat dit eventjes pruttelen en maak ondertussen de helft van de verse ananas schoon (de rest is lekker als tussendoortje) en snijd deze in blokjes. Voeg de cherrytomaatjes, babymais en ananas toe aan de curry. Roer er de vissaus en het limoensap doorheen. Serveer de curry met de noedels en garneer met de pinda's en verse koriander.