Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en stelen. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en strooi er peper en zout overheen. Grill de paprika's in de oven totdat het vel zwart blakert. dit is na 20 tot 30 minuten.
Dek de paprika's af met folie en laat ze afkoelen. Op deze manier is het velletje straks makkelijk te verwijderen.
Bruschetta
Snijd ondertussen het stokbrood in plakjes en bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak deze ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is. Leg dit opzij totdat je het nodig hebt.
Snipper ondertussen de sjalot en knoflook heel fijn en meng met 1 el olijfolie, peper en zout. Hak het bosje basilicum fijn en roer dit er ook doorheen.
Trek nu voorzichtig de velletjes van de paprika. Dit zou nu makkelijk moeten gaan. Het velletje gooi je weg. De paprika snijd je vervolgens in kleine blokjes en roer je door de rest van het mengsel heen. Verdeel het paprikamengsel over de stokbroodjes en serveer als hapje of voorgerecht.