Breng een ruime pan water aan de kook en kook hier het zoutvlees in uit. Kook dit ongeveer een half uurtje tot een uur, totdat het vlees mals is. Kook ondertussen de basmatirijst volgens de verpakking gaar. Zet de rijst opzij totdat je deze nodig hebt. Het is niet erg als deze afkoelt.
Maak de ui, knoflook en de gember schoon. Snipper de ui en de knoflook en rasp de gember. Fruit alles in een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoog vuur. Voeg na een paar minuutjes de trassie, masala, tomatenpuree en de witte peper toe. Bak dit ook eventjes mee.
Snijd het zoutvlees in kleine blokjes en bak dit een paar minuutjes mee. Snijd ondertussen de kouseband in hapklare stukjes en was deze goed. Voeg dit ook toe aan de wokpan en wok even mee. Voeg vervolgens de dopertwen toe. Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg daarna de ketjap manis en ketjap asin toe en roer alles goed door elkaar. Bak in een aparte pan 4 spiegeleitjes en serveer deze met de nasi. Ook lekker met wat bananenchips.