Go Back
Kipcurry met kerrie, tomaten en komijn
Afdrukken

Kipcurry met tomaten en komijn

Gang Hoofdgerechten
Keuken India
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el komijn
  • 1 el kerrie
  • 1 el garam masala
  • 0,5 el fenegriek
  • 4 groene kardemompeulen alleen de zaadjes
  • kerrieblaadjes
  • 0,5 el kurkuma
  • 0,5 el gemalen koriander
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 1 rode peper
  • 2 romatomaten
  • 8 drumsticks
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 0,5 kippenbouillonblokje
  • 1 el tamarinde
  • limoensap
  • verse koriander
  • 50 gram blanke amandelen

Instructies

  • Verhit de boter en zonnebloemolie in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin alle kruiden totdat ze heerlijk geuren. Snipper de ui en de knoflook en voeg dit toe aan het kruidenmengsel aan de pan. Maak de peper schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit ook toe aan de pan. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan. Bak alles nog een paar minuten.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en voeg dit toe. Bak dit een paar minuten totdat de tomaten stukgekookt zijn. Kerf de drumsticks in met een scherp met. Zo neemt de kip straks de smaken beter op. Kruid ze goed met peper en zout. Voeg de drumsticks toe aan de pan en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg nu water toe, totdat de kip net niet onder staat. Voeg nu ook het halve bouillonblokje toe. Stoof met het deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar. Neem aan het einde van de stoofpan de deksel van de pan om de saus naar de gewenste dikte in te koken. Voeg aan het einde de tamarinde, het limoensap en de verse koriander toe. Bak de amandelen in wat olie en strooi deze over de curry.

Notities

Tip! Lekker met komkommer raita en mangochutney.