Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hier de eend in met het vel naar boven totdat het vel mooi bruin en krokant is. Zet ook even de grill aan.
Maal voor de rode currypasta alle ingrediënten fijn in een keukenmachine of snijd de grof en stamp ze fijn in een vijzel. Giet zoveel zonnebloemolie bij de pasta totdat je een mooie gladde pasta krijgt. Bak de rode currypasta in een diepe pan met dikke bodem op middelhoog vuur totdat het heerlijk begint te geuren. Voeg de kokosmelk en de kaffir limoenblaadjes toe en roer goed.
Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de cherrytomaatjes en verwijder de pitten van de lychees. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Snijd de eend in stukken en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de ananas, lychees, cherrytomaatjes en eend toe aan de currysaus. Roer goed door. Voeg vissaus, limoensap en palmsuiker toe naar smaak. Er moet een mooie balans zijn tussen zoet, zuur en zout. Garneer vervolgens met de verse koriander en serveer met witte rijst.