Spreid de kalkoendij uit en maak 'm zo plat mogelijk. Kruid aan beide kanten met peper en zout. Leg de kalkoendij ben de binnenkant boven op een stuk plasticfolie dat net wat groter is. Dat is straks makkelijker rollen.
Kook de orzo in ruim gezouten kokend water volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Verwarm de oven voor op 180 graden
Vulling
Maak ondertussen de vulling door de knoflook schoon te maken en uit te persen, de kalamata olijven, zongedroogde tomaten en feta in kleine stukjes te snijden en de walnoten grof te hakken. Meng dit met de orzo, crème fraîche, tomatenpuree, oregano en een eetlepel olijfolie. Rasp de citroen en voeg ook het citroensrasp toe.
Verdeel de vulling over de kalkoen zodat de binnenkant een mooi laagje vulling heeft. En rol de kalkoendij zo strak mogelijk op. Met het plasticfolie kun je de kalkoendij wat strakker oprollen. Eventueel kun je de kalkoen nog in plasticfolie in de koelkast laten rusten zodat de smaken goed intrekken en de rollade wat steviger wordt.
Kalkoen rollade
Bind de rollade daarna op met keukentouw. Heb je geen keukentouw? Dan kun je de kalkoen ook dichtprikken met kleine prikkers. Gebruik je keukentouw, Bind dan 4 touwtjes rondom de kalkoendij om deze bij elkaar te houden. Ik ben geen held met keukentouw, maar dit werkt prima. Zonder fancy knoopkunsten ;)
Braad de rollade rondom aan in de roomboter, in een ovenbestendige pan. Steek de vleesthermometer in het midden van de rollade. Bak de rollade in ongeveer 50 minuten gaar of tot een kerntemperatuur van 72 graden. Meng ondertussen de rucola met de overgebleven vulling (ik had in ieder geval nog flink wat over!), nu heb je ook een lekker bijgerecht erbij ;)
Maak eventueel nog wat jus van de gesmolten boter en aanbaksels door er een scheutje water bij te doen en op middelhoog vuur even goed door te roeren. Smakelijk!