Go Back
Ribeye steak met couscous salade en ras el hanout kruiden
Afdrukken

Ribeye steak met couscous salade

Gang Hoofdgerechten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 rib eye steaks à 200 gram per stuk
  • peper en zout
  • 4 el ras el hanout kruiden
  • 250 gram couscous
  • 2 courgettes
  • 2 oranje paprika's
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos verse koriander
  • 1 granaatappel
  • 100 gram feta
  • 75 gram gepelde pistachenootjes
  • flinke klont roomboter

Instructies

  • Dep de rib eye steaks droog met een stuk keukenpapier. Kruid flink met peper en zout aan beide kanten en kruid daarna met de ras el hanout kruiden. Laat de rib eye op kamertemperatuur komen terwijl je de couscous salade maakt. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de courgette in stukjes en bak dit in een klein scheutje olijfolie met wat peper en zout totdat het nét gaar is. Je wil hier nog een stevige bite behouden. Maak de paprika's schoon, snijd in stukjes en roer het door de gebakken courgette. Pluk de blaadjes van de munt en koriander en meng dit, samen met de couscous door de courgette.
  • Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een houten lepel. Roer de granaatappelpitjes ook door de couscous salade. Verkruimel de feta en roer dit samen met de pistachenootjes door de couscous salade. Houd de couscous salade lauwwarm terwijl je de rib eye bakt.
  • Verwarm een flinke klont roomboter in een platte pan waar alle rib eye steaks in passen. Zet het gas ongeveer op driekwart en leg de rib eye steaks in de boter als deze goed schuimt. Bak de rib eye steaks aan allebei de kanten (iedere kant 2 minuten voor medium rare). Laat ze daarna nog 10 minuutjes rusten onder wat aluminiumfolie. Serveer samen met de lauwwarme couscous salade en schenk eventueel nog wat van de overgebleven jus over de rib eye.