Dep de rib eye steaks droog met een stuk keukenpapier. Kruid flink met peper en zout aan beide kanten en kruid daarna met de ras el hanout kruiden. Laat de rib eye op kamertemperatuur komen terwijl je de couscous salade maakt. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Snijd de courgette in stukjes en bak dit in een klein scheutje olijfolie met wat peper en zout totdat het nét gaar is. Je wil hier nog een stevige bite behouden. Haal van het vuur af. Maak de paprika's schoon, snijd in stukjes. Pluk de blaadjes van de munt en koriander en meng dit, samen met de courgette en paprika door de couscous.
Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een houten lepel. Roer de granaatappelpitjes ook door de couscous salade. Verkruimel de feta en roer dit samen met de pistachenootjes door de couscous salade. Houd de couscous salade lauwwarm terwijl je de rib eye bakt.
Verwarm een flinke klont roomboter in een platte (gietijzeren) pan waar alle rib eye steaks in passen. Zet het gas ongeveer op driekwart en leg de rib eye steaks in de boter als deze goed schuimt. Bak de rib eye steaks aan allebei de kanten (iedere kant ongeveer 2 minuten voor medium rare). Draai de rib eye pas om als de garing tot ongeveer halverwege aan de buitenkant is opgetrokken. Laat ze daarna nog 10 minuutjes rusten onder wat aluminiumfolie. Serveer samen met de lauwwarme couscous salade en schenk eventueel nog wat van de overgebleven jus over de rib eye.