Doe het gehakt in een grote kom. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven het gehakt. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen goed door elkaar en breng flink op smaak met zout en peper. Maak één klein testballetje en bak deze even om te proeven of je voldoende zout en peper hebt toegevoegd. Rol vervolgens alle ballen en bak ze in een grote wokpan rondom bruin.
Saus
Doe dan alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje, behalve de maizena en het koud water. Roer apart de maizena met 3 el koud water in een kommetje tot een glad papje. Voeg dit vervolgens toe aan de saus en roer dit goed door.
Beef shanghai
Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes en bak deze mee met de gehakballen. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en houd warm.
Snijd de paksoi in stukjes en voeg dit tegelijk met de taugé toe aan de ballen. Warm even mee en roer er dan ook de saus doorheen. Serveer de beef shanghai met de noedels en bestrooi met wat sesamzaadjes.