1flesjeblond bierkies bier dat je zelf lekker vindt
1potwildfond
3laurierblaadjes
2eldonkere honing
350gramkastanjechampignons
handjegedroogde pruimenzonder pit
2elmaizena
Pastinaakpuree
4 tot 6pastinaken
melk
kippenbouillonblokje
Instructies
Gestoofde konijnenbouten
Kruid de konijnenbouten en bak deze in een diepe stoofpan in een klontje boter aan beide kanten bruin. Maak de uien schoon en snijd in parten. Haal de konijnenbouten uit de pan en bak de uien in hetzelfde bakvet. Maak de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Voeg dit ook toe aan de pan en bak even mee. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de uien en wortel in de pan.
Voeg vervolgens de konijnenbouten weer toe aan de pan. Doe een paar takjes tijm en een paar takjes rozemarijn bij het vlees, samen met het bier, het wildfond, de laurierblaadjes en de honing. Doe het deksel op de pan en laat tenminste anderhalf uur stoven. Snijd de champignons in kwarten en voeg deze na anderhalf uur stoven toe aan de stoofpot. Snijd ook de pruimen in stukken en voeg deze nu ook toe. Roer 2 el maizena los met één soeplepel van het stoofvocht. Roer dit door de stoofpot heen zodat de saus nog wat dikker wordt. Laat de bouten zonder deksel pruttelen zodat de saus inkookt.
Pastinaakpuree
Schil ondertussen de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Breng de melk met het bouillonblokje aan de kook en pocheer hier de stukjes pastinaak in totdat ze mooi zacht zijn. Afhankelijk van hoe groot je de pastinaak hebt gesneden duurt dit 5 tot 10 minuten. Pureer de pastinaak vervolgens met een deel van de melk tot een mooie gladde puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de pastinaakpuree samen met de konijnenbouten.