Rul het gehakt in een grote wokpan op hoog vuur. Kruid het gehakt goed met zout, peper en sambal.
Snijd de pancetta in kleine reepjes en voeg dit ook toe aan het gehaktmengsel. Bak dit ook een paar minuten mee.
Maak de ui schoon en snipper deze. Bak de ui een paar minuten mee met het gehakt.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuutje mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes uit blik toe.
Voeg nu een flinke scheut rode wijn, een klein kopje water en het runderbouillonblokje toe.
Schil de winterpeen en rasp deze. Voeg ook de geraspte wortel toe aan de pan. Bak dit kort mee, het moet namelijk nog knapperig blijven.
Kruid met de gedroogde Italiaanse kruiden en laat het ongeveer 30 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de saus en bestrooi met wat parmezaanse kaas en verse kruiden.