Was de gamba's en dep ze droog. Snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een kom.
Maak de gember en de knoflook schoon. Snipper de knoflook en rasp de gember. Meng dit door de stukjes gamba.
Snijd de lente uitjes in kleine stukjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten (behalve de wonton vellen) door de gamba's en breng op smaak met peper en zout.
Leg een stukje bakpapier op de bodem van het stoommandje. Pak een wonton vel en schep in het midden een lepeltje van het gamba mengsel. Vouw het wontonvel om de vulling heen en leg de siu mai in het stoommandje. Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de siu mai zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
Doe dit met alle wonton vellen totdat de vulling op is. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de siu mai zit zodat ze niet aan elkaar plakken.
Breng een laagje water aan de kook waar het stoommandje precies op past. Stoom de siu mai vervolgens 8 minuutjes boven het kokende water met het deksel op het stoommandje.
Maak ondertussen de dipsaus door de sojasaus met de sesamolie te mengen. Serveer de siu mai met de dipsaus.