Maak het deeg door 200 gram bloem in een grote kom te doen en te mengen met wat zout. Voeg hier het kokend water aan toe en roer het goed door met een houten lepel. Stort het vervolgens uit op een stevig werkblad en kneed het in 10 minuten tot een mooi stevig en glad deeg. Let wel op! Het deeg kan nog heet zijn. Rol het in 3 rolletjes (overal even dik) en dek ze af met plasticfolie. Laat het deeg zo 30 minuten rusten.
Vulling
Week de gedroogde shiitake paddenstoelen in kokend water. Snijd ondertussen de oesterzwammen en de lente uitjes in kleine stukjes. Meng dit met de donkere sojasaus, maizena en breng op smaak met peper en zout. Als je sesamolie toe wil voegen, doe je dat ook nu. Knijp het vocht uit de geweekte shiitake en snijd de shiitake in kleine stukjes en roer dit ook door de vulling.
Gyoza's
Snijd de rolletjes deeg elk in 5 stukjes zodat je 15 stukjes in totaal hebt. Pak één stukje deeg en dek de rest af met plasticfolie. Druk het stukje deeg (met de snijkant naar beneden) plat totdat je een klein plat rondje hebt. Rol dit vervolgens zo dun mogelijk uit met een deegroller of een pastamachine tot een klein plat pannenkoekje. Probeer de randjes nog dunner te maken dan de rest van het deeg.
Nu ga je de gyoza's maken. Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het plakje deeg. Vouw het deeg dubbel en vouw het deeg aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de dumplings onder plasticfolie totdat je ze allemaal gevouwen hebt.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een platte koekenpan. Bak hierin de gyoza's aan één kant op middelhoog vuur totdat de onderkant een lichtbruin krokant laagje heeft. Dit duurt ongeveer 3 minuutjes. Voeg vervolgens zoveel koud water toe dat er net een laagje in de pan staat. Doe het deksel op de pan en stoom de gyoza's 8 minuten totdat het deeg mooi zacht is en de vulling gaar.
Dipsaus
Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar te mengen. Serveer de gyoza's met de dipsaus.