2elmulyeotverkrijgbaar bij de toko - of vervang door honing
2elappelazijn
3elpalmsuikerof bruine basterdsuiker
1elsesamolie
sesamzaadjes
gezouten pinda's
Instructies
Kimchi salade
Snijd de kool in hapklare stukjes en zet dit opzij totdat je het nodig hebt. Maak de wortel schoon en rasp deze. Snijd de sjalot en lente ui in dunne ringetjes. Maak de gember en knoflook schoon en rasp beiden. Meng alle groenten, behalve de kool, door elkaar.
Meng voor de kimchi dressing alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer hier de groenten (behalve de kool!) doorheen. Zet dit opzij totdat je het weer nodig hebt.
Verhit een eetlepel zonnebloemolie in een grote wokpan en bak hier de kool ongeveer 3 minuten in, totdat het net wat zachter is. Laat de kool even uitlekken, schep het dan door de groenten heen en meng goed met de dressing. Verdeel de kimchi salade over 4 grote kommen.
Krokante kip
Snijd de kippendijen in reepjes en kruid dit ruim met peper en zout. Haal de kipreepjes door de maizena en zet opzij. Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een grote wokpan. Je moet hier de kipreepjes in kunnen frituren. Laat de olie dus goed heet worden (zo'n 180 graden).
Breng ondertussen de sojasaus, mulyeot, palmsuiker, appelazijn en sesamolie in een klein pannetje aan de kook. Laat dit in een paar minuten lichtjes inkoken totdat de suiker gekarameliseerd is en de saus wat is ingedikt.
Frituur de kipreepjes in porties in de hete olie en laat dit uitlekken in een vergiet (bekleed met wat keukenpapier). Als je alle kip gebakken hebt, meng dit dan met de saus die je net in het pannetje hebt ingekookt. Verdeel de kip over de kimchi salade in de kommen en garneer met sesamzaadjes en pinda's. Smakelijk!