300gramprosciuttobijvoorbeeld parmaham of prosciutto crudo
klontjeboter
2sjalotten
3teentjesknoflook
400gramdoperwten
250mlkookroom
50gramgeraspte parmezaanse kaas
1elgedroogde peterselie
peper
75grampijnboompitten
Instructies
Kook de pasta in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd of scheur tweederde van de prosciutto in stukjes en bak dit in een klontje boter in een grote wokpan knapperig. Maak de sjalotten en de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de ham in de pan. Bak mee totdat de sjalotten licht glazig zijn.
Voeg de doperwten toe en warm deze mee. Voeg vervolgens de room, geraspte parmezaanse kaas en peterselie toe en breng op smaak met wat peper. Rooster de pijnboompitjes en roer deze samen met de pasta door de roomsaus. Scheur of snijd nu de rest van de prosciutto in stukjes en roer dit door de saus. Lekker met wat extra geraspte parmezaanse kaas er overheen!