Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de zonnebloemolie in een hoge soeppan en bak hier de ui in totdat deze glazig is.
Maak de knoflook en rode peper schoon en snipper deze ook. Bak 1 minuutje mee met de ui in de pan.
Schil ondertussen de pompoen en schep de zaadjes eruit met een grote lepel. Snijd de pompoen in stukken.
Voeg de kerrie, komijn en kurkuma toe aan het ui-mengsel in de pan en bak enkele minuten mee totdat je hele keuken is gevuld met heerlijke kerriegeuren. Als het mengsel te droog wordt, kun je een klein beetje water toevoegen zodat het niet aanbakt aan de pan.
Voeg vervolgens de stukken pompoen toe en meng goed met het kruidenmengsel. Voeg net zoveel bouillon toe totdat alle pompoen onderstaat. Afhankelijk van de gewenste dikte van de soep, kun je meer of minder bouillon toevoegen. Kook de pompoen 15 minuten in de bouillon totdat de pompoen lekker zacht is.
Zet het vuur uit en pureer de soep totdat deze helemaal glad is. Roer er nu de helft van de kokosroom door. Serveer de warme soep en garneer met de overgebleven kokosroom, rode peper en verse koriander. Smakelijk!
Notities
Tip! Maak deze pompoensoep volgende herfst met je eigen pompoenen! Bewaar en droog de zaadjes zodat je deze in het voorjaar kunt planten in je eigen tuin.